03/31/13 14:41
(http://www.klassa.bg/)

Башар Рахал и Снежина Петрова ще са домакини на SPRING ART FEST 2013 от 1 до 5 април

Школи МОНТФИЗ съвместно с Нов български университет организират пролетен фестивал на изкуствата SPRING ART FEST 2013 от 1 до 5 април. Фестивалът е насочен към обучението в областта на изкуството и включва актьорски, вокални и танцови работилници, кандидатстудентски консултации за желаещите да изучават актьорско майсторство в Нов български университет. Една от изненадите на Spring Art Fest са самостоятелните уъркшопи по актьорско и киноактьорско майсторство с Иван Бърнев, Башар Рахал и Снежина Петрова, които ще споделят опита си с прохождащите в киното и театъра
„Желанието и любовта на всички тези деца, тази страст и жажда за изкуство ме вдъхновява да искам да ги вкарам в магията на киното. Това, което няма да научат никъде другаде e - къде точно е границата между театъра и киното. Всеки си мисли, че знае къде е и на теория го разбира, но като застане пред камерата осъзнава, че не е точно така. Ако не се напрягаш преди начало на спектакъл, значи не трябва да се занимаваш с тази професия, защото не усещаш „вкусното” от нея. А за пред камерата не трябва да усещаш никакво напрежение, ако го усещаш, става едно мъчение. В театъра трябва да играем, а в киното – трябва да престанем да играем” – обяснява за границата между театъра и киното Башар Рахал.

Кандидатстудентските консултации за програма „Театър” в Нов български университет са поверени на от проф. Васил Димитров и Ася Иванова.
А танцовата линия на фестивала ще предложи на участниците многообразие от стилове: техника на класическия танц, ритмика, съвременен танц, индийски танци, бурлеска, ragga dancehall, кизомба, hip hop хроники & lady's style swag, български народни танци и африкански танци.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване