03/31/13 09:39
(http://www.klassa.bg/)

Горбачов: Протестите в Русия ще продължат

Последният държавен глава на СССР Михаил Горбачов предупреди, че вълненията в руското общество ще продължат до тогава, докато страната не се демократизира въпреки успехите на президента Владимир Путин в смазването на инакомислието, предаде Ройтерс.

Горбачов, чиито перестройка и гласност не успяха да спасят СССР, симпатизира на протестиращите срещу Кремъл, настояващи основно за прекратяване на изборните манипулации и битка срещу политическата корупция. "Властите успяха да пречупят засега вълната на протестите, но с това проблемите изчезнаха. И ако всичко остане както досега, протестите ще ескалират", казал Горбачов на публична лекция. 82-годишният бивш апаратчик предвижда нов опит на руското общество за сдобиване с истинска демокрация, който ще бъде от историческо значение. Той критикува Путин, че вместо да води диалог с опонентите си, той се опитва да ги маргинализира и използва външнополитическа риторика, за да създаде впечатление, че руската нация е под обсада. Експерти призовават към провеждането на дългосрочни структурни промени за намаляване на ролята на държавата в икономиката. Горбачов констатира, че в момента политиката в Русия все повече прилича само на имитация и призовава към създаване на нова система за държавно управление.
















Ройтерс


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване