03/31/13 14:20
(http://www.klassa.bg/)

Студенти искат проф. Боян Дуранкев за премиер

Студенти от граждански форум "Промяна" поискаха проф. Боян Дуранкев за премиер. На пресконференция в БТА те заявиха, че до десет дни ще бъде представена нова проевропейска стратегия за устойчиво развитие на страната в периода 2014-2030, изработена от експертен екип под ръководството на професора.
Преподавателят от Университета за национално и световно стопанство поясни, че в стратегията му ще залегнат идеите за одит на държавните регистри и задълженията към фирми, както и формирането на нова насока за държавните блага - наука, образование, здравеопазване.

Акцент в програмата му ще бъдат реформи в образованието, за да има повече добре подготвени за работа млади хора. Сред предвидените промени са осигуряването на повече стажантски програми, както и по възможност безплатни студентски такси за ВУЗ-овете. „Съединението на науката с политиката ще изведе България до такива позиции, че ЕС да се гордее с тази страна членка", убедено заяви Дуранкев.

На пресконференцията стана ясно още, че е формирана и коалиция "Горда България", която побира в себе си партиите „ГОРД", „Обединен блок на труда", „Свободен народ", „Защита" и "Християн-социален съюз".

Към партийните формации са се присъединили и новоучредени граждански организации, обединени от идеята за радикална промяна на политическия модел в страната.
Активисти от новата коалиция призоваха всички партии, които не са участвали в разграбването на родината ни през последните десетилетия да припознаят правилната насока за развитие на страната и да се присъединят към обединението.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване