04/01/13 15:15
(http://www.klassa.bg/)

Политиците в Италия не искат да бъдат заменени от „мъдреците“ на президента

Италианските партии посрещат с подозрение инициативата на президента Джорджо Наполитано , който сформира група от 10 експерти (само мъже), за изход от политическата блокада в страната, свързана с невъзможността да бъде съставено правителство, одобрено от парламента. Номинираните от президента „мъдреци“ започват работа още във вторник, веднага след великденските празници. Те трябва да направят нужните институционални и икономически предложения, на които да стъпи едно бъдещо правителство.
Лидерът на третата по сила партия „Пет звезди“ Бепе Грило иронизира „мъдреците“ като
„болногледачи на демокрацията“, пише в.“Кориере дела сера“. Фабрицио Кикито от „Народ на свободата“ на Силвио Берлускони смята, че на групата трябва да се дадат не повече от 7-10 дни и после да се върне към класическата политика. Скептицизъм изрази и Дарио Франческини от първата политическа сила - Демократическата партия. Той определя президентската инициатива като полезна, но подчертава, че решенията трябва да се вземат в парламента, а не извън него.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване