04/02/13 12:15
(http://www.klassa.bg/)

ВАС отмени наредбата за млякото

ВАС отмени във вторник наредбата за млякото. Делото срещу текста бе заведено от „Млечни продукти Тракия” ЕООД, Националната асоциация на млекопреработвателите в България и „Кодап” ЕООД. Те протестираха срещу забраната млекопреработвателите да произвеждат в една и съща мандра млечни продукти от класическо мляко и от имитиращ продукт, който съдържа растителни мазнини. Изискването на наредбата бе, ако искат в един и същи период да произвеждат и двата вида продукти, да създават отделни мандри или да сменят производството в една и съща мандра през 6 месеца. От Асоциацията оспорваха във Върховния административен съд тази част от текстовете, магистратите обаче отмениха цялата наредба.
Министерството на земеделието внесе за втори път наредбата за млякото в МС, след като първият опит получи критики от Брюксел след протест срещу текста от 5 държави - Германия, Австрия, Франция, Испания и Словакия. Поправителният вариант отложи влизането в сила на правилата от 27 октомври за 1 януари.

Днес те отпаднаха. Съдът постанови и Министерски съвет на Република България да заплати направените деловодни разноски. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване