04/02/13 13:47
(http://www.hsnovini.com/)

Задържаха фалшиви тениски и колани укрити във вакуумирани чували

снимка: Агенция Митници

920 фалшиви тениски и 70 мъжки колана от естествена кожа от световноизвестни марки задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Ментетата са били превозвани в два леки автомобила с пловдивска регистрация, пътуващи от Истанбул за Пловдив. Пътуващият в единия от автомобилите турски гражданин Б.Ш. декларирал, че пренася 630 броя тениски, от които показал няколко броя. Тениските били поставени във вакуумирани чували. Специалното съхранение на текстилните изделия, за които такова не се изисква, предизвикало съмнение у митническите служители. При извършената щателна митническа проверка се установява, че освен декларираните 630 броя тениски, които носят логото на световноизвестната търговска марка има и още недекларирани 290 тениски от различни марки и 70 броя мъжки колани.

За недекларираните стоки е съставен акт за митническо нарушение и е внесено обезпечение от 1500 евро по сметката на Агенция “Митници”, а декларираните тениски са задържани по чл.78 от Закона за марките и географските означения.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване