04/02/13 08:35
(http://news.zapernik.com/)

Няма пари за култура: Земетресението затвори читалището в село Ярджиловци

Още през есента от читалището са кадидатствали за допълваща субсидия от министерството на културата. Такива средства се дават за подпомагане дейноста на народните читалища. В това число влизат и текущ ремонт, набавяне на книги, периодични издания и компютърна техника. Информацията, с която засега разполагат от читалището е, че културното ведомство ги е одобрило, документацията е стигнала до кабинета на екс финансовия министър Симеон Дянков, но от там нататък следите на субсидията се губят.

Културна институция на 73 години временно затвори врати. Читалището в село Ярджиловци принудително преустанови дейноста си поради невъзможност да се справи с тежките последици нанесени на сградата от земетресението на 22 май миналата година.

Вече половин година в сградата е невъзможно да се провеждат каквито и да било занимания или срещи. След земетресението помещенията на културното средище са неизползваеми. Покривът заплашва всеки моменти да се срути, а...

Продължава

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване