04/02/13 12:24
(http://www.klassa.bg/)

Руското правителство прогнозира спад в цените на природния газ

Министерството на енергетиката на Русия прогнозира, че ценообразуването при газа след 2-3 години няма да бъде толкова зависимо от цените на петрола. Като резултат от това цените на природния газ на световния пазар в бъдеще ще започнат да падат, смята заместник-министъра на икономическото развитие на Русия Андрей Клепач, цитиран от РИА Новости във вторник.

"Има голяма вероятност цените на газа съществено да спаднат (в бъдеще), придобивайки по-голяма самостоятелност в сравнение с цените на петрола. Напълно възможно е след 2-3 години да няма това следване на цените на газа с лаг от 6-9 месеца след цените на петрола", е заявил Клепач.

По думите на заместник-министъра в рамките на бюджетната корекция и прогноза за социално-икономическото развитие руското министерство извършва "дисконтиране" на очакваната динамика на цените на газа, отчитайки разширението на пазара на втечнен природен газ, конкуренцията му с тръбопроводни газ, а също така и спотовите договори за втечнен газ и формирането на пазара на шистов газ. "За бюджета това означава загуби, но е и естествена промяна към конкуренция на този пазар за руските компании", смята Клепач.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване