04/02/13 07:15
(http://www.klassa.bg/)

Саудитска Арабия обяви Skype извън закона

Комисията по комуникации и информационни технологии в Саудитска Арабия обяви извън закона популярните интернет приложения Skype, Viber и WhatsApp.

В какво се изразяват греховете на посочените приложения, регулаторът не уточнява. Комисията препоръча на местните интернет доставчици "започнат сътрудничество колкото може по-бързо с разработчиците на интернет приложенията, за да бъдат приведени те в съответствие със законодателството на Саудитска Арабия".

Ако разработчиците откажат да сторят това, както и да дойдат на среща с регулатора, то комисията щяла да предприеме "необходимите мерки". В какво ще се изразяват тези мерки, също не бе съобщено. В съобщението до интернет провайдърите се казва, че действията на комисията са продиктувани от "необходимостта от защита на обществото от негативните аспекти".

През октомври 2012 г. услугата Skype счупи всички рекорди по популярност - 45 млн. абоната по цял свят. Skype позволява чат в реално време, а заедно с Viber - и провеждането на безплатни телефонни разговори по интернет. WhatsApp е предназначена за обмен на текстови съобщения и снимки.














БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване