04/02/13 11:55
(http://www.hsnovini.com/)

Старозагорска фирма ще санира ПМГ

Минко Ангелов

В най- скоро време се очаква да започне процедурата по ремонтирането и санирането на сградата на Природо- математическата гимназия “Акад. Боян Петканчин”, съобщиха от Община Хасково. Изпълнителят е бил избран след обявена обществена поръчка в министерството на икономиката, енергетиката и туризма, това е старозагорската фирма „Трейс Груп Холд” АД.

“По моя информация фирмата която е спечелила проекта за саниране на ПМГ е „Трейс Груп Холд” АД, но окончателно фирмата ще бъде одобрена от Европейската банка за възстановяване и развитие, така че предстои това одобрение. Министерството на икономиката изпраща документите на одобрените фирми, след което европейската банка  трябва да се произнесе на базата на предоставените документи, дали фирмите отговарят на условията и могат да реализират дейността”, заяви за Хасково Новини заместник- кмета на община Хасково Минко Ангелов.

Ангелов допълни, че програмата от която са средствата се нарича Международен фонд “Козлодуй”. Одобрените от министерството на икономиката, енергетиката и туризма средства са в размер на 697 000 лева.

“Обновяването включва външно саниране, подмяна на дограми, на отоплителна инсталация, също и саниране на плоски покриви, т. е. на физкултурния салон”, съобщи още Минко Ангелов.

Подробности в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване