04/02/13 12:04
(http://www.klassa.bg/)

Стефано Габана: Невинни сме, но нали всички ще свършим в гроба

Известният италиански моден дизайнер Стефано Габана написа в Туитър , че всички обвинения срещу него и бизнес партньора му Доменико Долче за бягство от данъци „не отговорят на действителността“.. Милански съд призна миналата седмица двамата стилисти за виновни и им определи глоба от 343,3 милиона евро плюс лихвите.
„Да бъдеш обвинен в нещо несправедливо е неприятно. Но в края на краищата какво значение има, след като всички ще завършим в гроба“, философски заключи моделиерът.
Той отбеляза, че се интересува само от правене на дрехи.
Апелативният съд в Милано потвърди обвинението на данъчните, че двамата дизайнери са избегнали чрез незаконна схема плащането на налог от над 400 млн.евро в Италия, припомня британският в.“Телеграф“. През 2004 г. Долче и Габана умишлено са сложили по-ниски цени на дрехи от своята марка, като са ги продали на люксембургската си компания Gado за 360 милиона евро, независимо, че брендовете, според италианските експерти, са стрували най-малко 1,2 милиарда евро.
Разследването започва през 2007 г. Първоначално съд в Милано оправда двамата дизайнери, но през ноември 2011 г. решението бе отменено от Върховния съд, който върна делото за ново разглеждане. Миналият петък излезе съдебно решение в полза на данъчните органи. Двамата имат право да оспорват мегаглобата на трета инстанция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване