04/02/13 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Финансовият министър на Кипър беше сменен

Министърът на финансите на Кипър Михалис Сарис подаде оставка на 2 април. Той беше заменен от министъра на труда Харис Георгиадис, предаде АФП. Сарис водеше преговорите с международните кредитори за помощта за Кипър, които наложиха тежки данъци върху банковите депозити.

След като подаде оставката си, вече бившият финансов министър заяви, че основната му цел - да постигне сделка с международните кредитори - е постигната, предаде „Ройтерс“. По думите му причина за оставката е, че е сред няколкото човека, разследвани за срива на банковата система в Кипър. "Вярвам, че за да се улесни работата (на разследващите), правилното нещо беше да представя оставката си за приемане от президента на републиката, както и направих", подчерта Сарис.

По-рано на 2 април правителството на Кипър започна съдебно разследване за това как островът почти стигна до банкрут, преди договарянето на "парализиращ" спасителен план, припомня „Франс прес“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване