04/03/13 09:10
(http://www.klassa.bg/)

Месец март се оказа най-студеният във Великобритания от над сто години насам

азгодишният мартенски месец се оказа вторият най-студен във Великобритания, откакто в страната се провеждат метеорологични наблюдения. Това се посочва в официално съобщение на метеорологичната служба на страната, цитирано от ИТАР-ТАСС.
За последен път толкова студен мартенски месец имаше през 1910 г., като именно от тази година започва официалното наблюдение на времето в Кралството. Тогава в течение на месеца температурата на въздуха достигаше средно 1,9 градуса по Целзий. Необичайно студен бе също така март през 1947 г. (2,2 градуса) и през 1937 г. (2,4 градуса).
„През март 2013 г. средната температура на въздуха бе 2,2 градуса по Целзий, което е с 3,2 градуса по-ниско от климатичната норма за това време на годината”, се посочва в съобщението на Главната метеорологична служба.
Въпреки факта, че през пролетта на 1947 г. бяха регистрирани същите средни температури, за сметка на по-малката влажност мартенският месец през тази година получава „среброто” в тази своеобразна класация, уточниха специалистите.















ИТАР-ТАСС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване