04/03/13 14:51
(http://www.hsnovini.com/)

Община бори с кампания употребата на наркотици

Снимка: архив

„Зависимостта от първо лице” под това мотото в Димитровград стартира кампания за борба срещу употребата на наркотичните вещества. Тя се инициира от общината, младежкия център и местната комисия за борба с противообществените прояви. Кампанията е насочена към подрастващите, техните родители и учители.

Кампанията ще премине под формата на дискусионни срещи. Гости и водещи на които ще бъдат Желяз Турлаков – ръководител на терапевтична общност „Ново начало” и консултант към националния център по „Наркомания” и Григор Михнев – бивш наркозависим, преминал курс на лечение в нарко комуна.

Целта е да бъдат обхванати ученици от ІХ до ХІІ клас в 6 училища от Димитровград чрез провеждане на дискусионни срещи. Беседите ще се състоят на 9 и 10 април, по определен график , информира на пресконференция днес  Донка Тенева, секретар на местната комисия за борба с обществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Кампанията предвижда и дискусионна среща за родители, педагогически съветници и учители. Тя ще се проведе на 9 април от 17:30 часа в зала „Гросето”. Инициативата е заложена в общинската програма за закрила на детето като превенция на рисковото поведение.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване