04/03/13 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Оригинален транспорт на наркотици в Колумбия

Колумбийските власти осъдиха във вторник използването на фалшиви дипломатически превозни средства за нелегални превози, след залавянето на автомобил, който се движел под флага на Организацията на американските държави и превозвал наркотици.
Автомобилът с логото на мироопазващата мисия, ръководена от международната организация в Колумбия, бе заловен от агенти по време на разследване на имуществото на трафикант на кокаин в Кали, третия по големина град в Колумбия на 500 километра югозападно от Богота.
Вътре в колата имало изработени тайници за укриване на кокаин, съобщи прокуратурата в Кали.
"Властите са много загрижени, защото са използвани емблемите на международни организации, за да се извършват престъпления", каза пред репортери зам.-главният прокурор на Колумбия Хорхе Педромо. Ще бъде координиран и задействан механизъм за контрол на такива превозни средства, каза магистратът.
Организацията на американските държави от седем години изпълнява мисия в подкрепа на мирния процес в тази страна, която страда от вътрешен конфликт от половин век насам.
Обвинени в масови убийства на цивилни, паравоенните формирования бяха официално демобилизирани след 2006 г. насам, въпреки че много от членовете им се присъединиха към редиците на престъпните банди и трафикантите на наркотици в Колумбия. Тази страна е най-големият производител в света на кокаин. По данни на ООН около 345 тона са били произведени през 2011 г.
























АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване