04/03/13 15:51
(http://www.klassa.bg/)

От 1 май договорните партньори на НЗОК ще трябва да се отчитат ежедневно

До месец май сме дали гратисен период за лечебните заведения да започнат да се отчитат електронно в реално време, ежедневно. Това съобщи управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков на пресконференция в сряда относно представянето на нови моменти в персонализираната информационна система на НЗОК. „Ние сме готови с нашия софтуер. Този месец договорните партньори на НЗОК трябва да започват да се отчитат. От 1 май започва задължителното отчитане на болничните заведения в реално време. Някои големи болници започнаха да го правят и се справят. Не го правим самоцелно”, посочи още д-р Цеков.
По думите му, онлайн отчитането върви от 2 години. „Ние можем да платим това, което е отчетено. Ако информация не е постъпила до нас, ние какво да плащаме? В интерес на лечебните заведения е да се отчитат. Не е необходимо да се налага санкция”, каза още д-р Цеков. Електронното отчитане на договорните партньори на НЗОК в момента се извършва ежемесечно.
 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване