04/03/13 09:21
(http://www.klassa.bg/)

Самолетният билет: Цена на килограм

Авиокомпанията "Самоа Еър" (SamoaAir.ws) държи на решението си да започне да таксува пътниците съобразно теглото им, предаде Би Би Си.

Цените на билетите на превозвача, изпълняващ вътрешни полети и до американска Самоа, са на килограм.

Според директора на фирмата Крис Лангтън това бил най-честният начин за определяне цената на билетите.

Вместо да плащат за място за пътниците е определена фиксирана цена на килограм - между 1 и 4,16 долара в зависимост от дължината на полета.

"Всъщност ние не превозваме брой пътници, а определена тежест. И колкото по-малък е самолетът, с който разполагате, толкова по-малък е и изборът ви да наместите пасажерите един до друг", обяснява Лангтън.

Той обаче признава,че много пасажери се чувствали ощетени, тъй като са платили незаслужено висока цена в сравнение със съседа си.

Новата ценова тарифа облагодетелства например семействата с малки деца. "Няма тарифи за свръхбагаж и т. н. Нещата са ясни - килограмът си е килограм."

Шефът на "Самоа Еър" е на мнение, че новата мярка ще доведе до подобряване на здравословния начин на живот в островната държава, тъй като в Самоа процентът на затлъстяване на населението е сред най-високите в света.















Би Би Си


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване