04/03/13 15:01
(http://www.hsnovini.com/)

Станислав Станков: Отиваме на война с “Левски”

Станислав Станков- изпълнителен директор на БК “Хасково 2012″

Още в първия си сезон в НБЛ Жени БК “Хасково 2012″ завърши на пето място в редовния сезон и ще се изправи на плейофите с четвъртия “Левски”.  В първата среща на 4- ти април хасковлийки гостуват в зала “Арена Армеец”, а реванша е на 7- ми април в зала “Дружба”. Играе се до 2 победи, като евентуален трети мач ще се състои на 10- ти, в зала “Универсиада”. Именно с тима на “Левски” отборът на Хасково имаше най- голяма вражда в битката за челно класиране. Потърсихме за коментар преди важните сблъсъци изпълнителния директор на “Хасково 2012″ Станислав Станков.

Г-н Станков, в какво състояние се намира състава преди мача с “Левски” ?

  • Здравословното и физическо състояние на всички е добро. Момичетата са бойко настроени, отиваме на война с “Левски”. Знаете, че нашето отношение към отбора на “Левски” е по- особено, отколкото към другите. Мое лично мнение е, че най- добрия съперник от първата четворка е именно столичния тим. Мисля, че можем да се справим по- лесно с тях.

Имаме ли сили да ги победим и кои са нашите козове срещу софиянки?

  • Имаме сили да ги победим, знаете как в първия мач ги победихме с 18 точки разлика в София, после дойде тази служебна загуба, която не беше редна и ние си гоним правата все още, знаете и моето отношение към “Левски”. Заради всичко това исках да се паднем именно с тях. Ако победим, това ще ми бъде най- сладката победа. По- голяма тръпка имам срещу “Левски”, а като гледам и целия град я има тази тръпка, което е добре за “Хасково 2012″.

 

Първа година в НБЛ Жени и сме пети в редовния сезон. Какво означава това за Вас?

  • В най- лошия случай сме пети, като за първа година това е много добре. Все пак повече от 20 години не е имало професионален баскетбол в Хасково, а още през първата година успяхме да победим всички, сред които тимове с история и едни от най- добрите в последните години като “Дунав” и “Нефтохимик”. Като за първа година мисля, че това е перфектно. Аз съм максималист и гоним всеки мач за победа!

 Каква е причината да не бъде пуснат автобус за хасковските фенове за първия плейоф срещу “Левски”, какъвто щеше да има по първоначална информация?

  • Доста бяха желаещите да се запишат, искаха да пътуват и да подкрепят отбора, но хората са ангажирани тъй като е делничен ден и ходят на работа, а самият двубой е в такова време, че няма как.

Защо реваншът в Хасково е изместен за по- късен час в неделя?

  • Помолихме федерацията да измести мача за 19:00 часа, тъй като знаем, че има футболно дерби в неделя между “Хасково 2009″ и “Ботев”- Гълъбово и за да могат хората да посетят и двата мача и да подкрепят своите отбори, изместихме нашия за 19:00 часа в неделя.
Интервю на Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване