04/04/13 14:41
(http://www.klassa.bg/)

Барозу: Опасността за еврото заради кризата в Кипър отмина

Опасността за единната европейска валута заради финансовата ситуация в Кипър вече отмина. Това заяви на 4 април председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, съобщи Итар-Тасс. "Преди година експертите говореха за края на еврото, липсваше инвеститорско доверие, имаше сериозни опасения, но сега тази фундаментална криза отмина, доверието към еврозоната се връща", смята Барозу.

Ръководителят на Еврокомисията обаче призна, че "проблемите остават". Според него трябва да се използва доверието, което успяхме да си възстановим, за да избегнем риска от рецесия в европейската икономика. „Трябва да продължим реформата на финансовата система и да търсим възможности за икономически растеж", подчерта Барозу.

Заради кризата обаче пропастта между Севера и Юга в Европа е станала още по-голяма, отбеляза Барозу. Той смята, че сред причините за това разделение е различната финансова култура, но положението е по-сложно от обикновено географско разпределение.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване