04/04/13 15:45
(http://www.hsnovini.com/)

РЗИ: Лекарят на починалото от кучешка тения дете – изряден

Снимка: архив

Не е установено нарушение в работата на личния лекар от село Криво поле д-р Жоро Богданов, показва проверка на Регионалната здравна инспекция. Тя е извършана след трагичния случай с 5-годишния Стефан, който почина от кучешка тения в детската градина в селото.

След случая инспекцията се е самосезирала. Проверената документация  на личния лекар е изрядна, заяви  д-р Таня Николова – директор на дирекция “Медицински дейности”. В компетенцията на Регионалната здравноосигурителна каса е да каже Дали извършените прегледи са фиктивни или не, допълни д-р Николова.

Кучешката тения не може да се установи с елементарни медицински изследвания на кръв и урина, каквито се правят при регулярните медицински прегледи, уточниха специалистите.  Детската градина в Криво поле бе затворена след инцидента за 1 месец, със заповед на кмета на общината Георги Иванов, заради бунт и отправени заплахи от жители на селото към възпитателите. В детското заведение не се предвиждат кадрови промени.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване