04/05/13 07:55
(http://www.klassa.bg/)

Преди обяд над страната ще е слънчево, по-късно ще започне увеличение на облачността

Днес преди обяд над по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево. Започналото от запад-югозапад увеличение на облачността ще продължи и след обяд над западната половина от страната облачността ще бъде значителна, на места в западните райони ще превали слаб дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик. Вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен, в източните райони и на места северно от планините и временно до силен. Максимални температури в повечето места между 15° и 20°, в София – около 17°.
Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, но след обяд облачността, предимно средна и висока ще се увеличи. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 14° - 18°. Температура на морската вода 8° - 11°. Вълнение на морето 2-3 бала.
Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. От запад облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и след обяд над масивите в западната половина от страната ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е силен, по високите открити части – бурен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - ще продължи да се понижава.




















НИМХ

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване