04/06/13 12:06
(http://www.klassa.bg/)

Любопитно: Страстната седмица в Авила става събитие с международно значение


Широка кампания за обявяването на Страстната седмица в испанския град Авила за празник с международен туристически интерес привлече вниманието на световните медии. По удивителен начин местните власти показаха най-привлекателното от сферата на обичаите в региона – ритуали, кулинария, маршрути, традиции.



Разположен на хълм, градът е привлекателен за туристите и като местоположение, и като история. Добрата комуникация със столицата Мадрид прави дестинацията още по-желана. А крепостите с общо 90 кули, църквите и манастирите превръщат града наистина в свещено място. Тази атмосфера става още по-загадъчна и привлекателна по време на Страстната седмица.
Средновековният град, люлка на забележителни личности, излъчва неповторимо очарование. Това е градът на Санта Тереса де ла Крус, на Сан Хуан де ла Крус. Авила, живописно разположена край река Адаха, е очарователен кът, с лесен достъп за туристите от цял свят.
ЮНЕСКО обяви с основание Авила за духовно наследство на човечеството. Защото паметниците в този град са доказателство за богатството на испанската духовност и култура, образец на уважение към миналото.



Страстната седмица – време за духовно пречистване, наслада и почивка

Страстната  седмица още през 2005 година бе обявена в Авила за събитие с национален интерес в сферата на туризма. Изложби, процесии, концерти, празнични демонстрации, които привличат многобройна публика.
Първата великденска процесия в Авила датира от 1540 година. До наши дни ритуалът е обогатен, като продължава да съхранява типичното и най-ценното от традицията.
Похвални и достойни за възхита са стремежите на местната власт не само да съхранява обичаите, но и да ги популяризира сред населението, сред най-младите.





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване