04/07/13 13:53
(http://www.klassa.bg/)

„Анонимните“поведоха хакерски джихад срещу Израел

Хакерската група „Анонимните“ обяви, че на 7 април организира масирана атака срещу израелски правителствени и бизнес сайтове, предаде Нюзру. Още през нощта срещу неделя бе ударен сайтът на министерството на образованието. Сайтът Walla съобщава, че около 4 часа в неделя е имало проблеми с достъпа до електронната страница на премиера.Според израелското радио в събота са били атакувани стотици интернет страници .
„Анонимните посочиха за свои цели Банката на Израел, министерството на външните работи, банка „Леуми“, университетите в Тел Авив и Ерусалим и др. В същото време те призоваха гражданите внимателно да си проверяват банковите сметки и кредитни карти.
В отговор на предизвикателството, израелски и произраелски хакери разбиха сайта на антиизраелската киберорганизация Anonghost.
Израел е готов да отблъсне един „електронен джихад“, заявиха от канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху. Киберспециалисти обаче се отнасят скептично към подобна доза увереност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване