04/07/13 12:37
(http://www.klassa.bg/)

Нивото на Дунав се покачва

Продължава да се повишава нивото на река Дунав, след като от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав отчитат повишаване с 31 сантиметра при Русе за последните 24 часа, отбелязва се на сайта на агенцията. При Силистра и Свищов повишението е с 19 сантиметра. С 12 см се е покачило нивото на Дунав при Никопол, а 6 см е повишението при Оряхово. Понижение има в участъците при Ново село (с 2 см), при Лом (с 3 см) и при Видин (с 4 см). Прогноза за водните нива за 09.4.2013 г.: Русе: покачване 19 см, очаквано ниво 724 см
Силистра: покачване 58 см, очаквано ниво 725 см. Припомняме, очаква се водното ниво на река Дунав да продължи да се покачва и през следващата седмица. Междувременно, днес се очакват обилни валежи. Обявен е „оранжев" код за осем области. Областите с обявен „оранжев код" са: София област, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Габрово. За останалите области, с изключение на Видин и Силистра, е обявен жълт код.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване