04/07/13 20:17
(http://www.hsnovini.com/)

„Хасково 2009” с втора поредна загуба

Снимка: архив

Футболистите на Хасково допуснаха нова загуба в първенството, с което утежниха още повече задачата си да влязат в Б група. Хасковлии допуснаха домакинско поражение с 0:1 от водача „Ботев”  Гълъбово. Това бе втора поредна загуба за футболистите от Ямача и трета от началото на сезона, след тази в миналия шампионатен кръг при гостуването на „Асеновец”, в мач завършил 4:1 за домакините и загубата отново от „Ботев” с 1:0 в 7- ми кръг.

Срещата започна равностойно, като първият по- сериозен удар бе по посока на вратата, пазена от Стоян Ковачев, но топката премина покрай левия страничен стълб. Постепенно хасковлии поеха инициативата и организираха няколко атаки. В 12- та минута след пряк свободен удар, изпълнен от Николай Манчев, топката премина на милиметри от лявата греда на Мирослав Иванов. В 17- та минута Валентин Кьосев от „Ботев” се измъкна от защитата на домакините и прокара топката покрай Стоян Ковачев, за да открие резултата в полза на гостуващия отбор. В 23- та минута Николай Димитров имаше възможност да изравни след разбъркване пред вратата на гълъбовци, но от близко разстояние изпрати топката над напречната греда. 5 минити преди почивката Недялко Хубенов стреля опасно с глава, но стража на „Ботев” Мирослав Иванов улови.

След почивката „Хасково 2009”  се опита да промени резултата, като за целта в игра влязоха Юлий Шекеров, Атанас Кръстев и заелият треньорския пост Кирчо Крумов. През цялата втора част домакините диктуваха темпото на игра, но до гол не се стигаше. В 72- та минута Атанас Кръстев стреля опасно, но топката се отби в десния страничен стълб на вратата на гостите. 3 минути по- късно Юлий Шекеров стреля с глава, но топката отново премина в близост до гредата. До края на срещата хасковлии имаха още възможности да изравнят, но не успяха. Преди последния съдийски сигнал за червен картон бе изгонен Юлий Шекеров.

Така при 0:1 „Хасково 2009” отново загуби от „Ботев”, с което отбора от Гълъбово натрупа 53 точки и вече е с 4 пред хасковлии във временното класиране на В Югоизточна група. Отборът от „Ямача” запази втората си позиция с 49 т. Трети с 47 т. е „Мастер” Бургас.

В следващият кръг хасковлии отново са домакини. Този път на градския стадион гостува „Созопол”. Срещата е на 14- ти април.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване