04/08/13 14:44
(http://www.klassa.bg/)

HTC увеличи приходите през март

HTC обяви, че през месец март е реализирала приходи за от 15,88 милиарда тайвански долара (около 530 милиона долара), което е с 40% повече спрямо февруари.
Резултатите със сигурност щяха да бъдат по-добри, ако компанията беше успяла да пусне в продажба по план смартфона HTC One. Заради проблеми с осигуряването на някои компоненти търговската му премиера беше забавена за април, след като в самия край на март се появи само в Англия, Германия и Тайван. След дни в Щатите ще започнат продажбите на HTC First - първия телефон със софтуера Facebook Home.
Компанията публикува и доклада за финансовото си представяне през първото тримесечие и в него също се отчита ефектът от забавянето на HTC One. На практика HTC отчита най-ниската си тримесечна печалба досега - тя е намаляла с 98% до 85 милиона тайвански долара (2,8 милиона щатски долара) при приходи от 42,8 милиарда тайвански долара. За сравнение, в анкета на Bloomberg анализатори очакваха печалбата да бъде 600 милиона тайвански долара. Миналата година бяха отчетени печалба от 470 милиона щатски долара и приходи от 2,2 милиарда долара. Надяваме се, че второто тримесечие ще донесе много по-добри новини за HTC.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване