04/08/13 05:40
(http://www.klassa.bg/)

Американски конгресмени: Какво прави Бионсе в Куба?

Двама американски конгресмени от Републиканската партия са поискали от Министерството на финансите на САЩ да представи документите, на основанието на които певицата Бионсе и рапърът Джей-Зи са получили разрешение да заминат за Куба, съобщи телевизионният канал KTLA, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Звездната двойка пристигна в Куба на 3 април. Според средствата за информация Бионсе и Джей-Зи са в страната, за да отпразнуват петата годишнина от сватбата си.

Според Илеана Рос-Летинен и Марио Диас-Баларт обаче двамата изпълнители са

нарушили забраната за туристически пътувания в Куба.

Заради ембаргото от страна на Вашингтон, което продължава 51 години, е незаконно американски граждани да пътуват в Куба за туризъм, но десетки хиляди посещават островната държава като учени, журналисти или за културен обмен със специално разрешение. Случва се хора на изкуството да пътуват в Куба без ангажименти, като посочат културни изяви.

Сега двамата американски конгресмени искат да знаят какъв тип разрешение е поискала звездната двойка, за да посети Куба, както и да получат информация за целта на пътуването. Те пожелаха още да научат имената на чиновниците, които са им издали документите. Ако Бионсе и Джей-Зи са посетили Куба без съответните разрешителни, ще трябва да платят глоба, предаде в. "Лос Анджелис таймс".

Изпълнителите предизвикаха голямо оживление в Хавана с пристигането си,

припомня АП. Бионсе и Джей-Зи вечеряха в ресторанта "Ла Гуарида" в Хавана в сряда вечерта заедно с майките си. Пред заведението се събраха толкова много техни фенове, че полицията трябваше да се намеси, за да ги държи настрани. Хората скандираха името на Бионсе, докато тя не излезе на един балкон да им помаха с ръка.

На следващия ден Джей-Зи и Бионсе разгледаха стария град, заобиколени от бодигардове и развълнувани фенове. Бионсе позира за снимки с местни деца. Двамата отказаха да говорят с репортери и не стана ясно каква е причината за пътуването им.

Според държавния интернет сайт CubaSi то е туристическо.















ИТАР-ТАСС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване