04/08/13 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Емил Димитров се страхува за живота на децата си, бяга в чужбина

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров каза пред Канал 3, че е напуснал страната, защото не искал да подлага на риск живота на децата си. "Имам информация, че те са застрашени", каза той.

"Това е застраховка живот на моите деца... След няколко дни ще се върна в България, защото не мисля да ставам имигрант, но се страхувам за живота на децата си и не искам на тях да им се случи това, което се е случило скоро на други деца", каза още Димитров, визирайки отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо.

"Нека да минат изборите и тогава ще коментирам". Така Димитров отговори на въпроса дали информацията, която притежава, е компрометираща за кабинета "Борисов".

Според Димитров със сигурност телефонът му се подслушва, но той не се крие.

"Много преди номинациите на ГЕРБ събрах актива и пред тях казах, че се отказвам от участие. Убедих се, че политиката е изключително мръсен спорт, затова не искам да участвам... Всички партии на статуквото ужасно се уплашиха да няма обявен политически проект на протестиращите и се помъчиха да ги разбият", каза Димитров.

"Още октомври месец аз предупредих Борисов, че ако се явим на избори, където решенията ще се вземат от (Цветан) Цветанов и (Искара) Фидосова, аз си тръгвам", уточни ексдепутатът.

"Последно се чух с Бойко Борисов, когато се появи компроматът срещу мен за конфликт на интереси, за да му благодаря. Каквото съм имал към премиера, съм му го казал на четири очи", каза Димитров.

В сряда, 3 април, Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси обави, че е установила конфликт на интереси по отношение на Димитров - народен представител в 41-то Народно събрание.

Три дни по-късно зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията няма "нищо общо с Емил Димитров, така че какво прави и как го прави не мога да отговоря".

В петък Нова телевизия съобщи, че разполага с видеоматериал от скрита камера, на който се вижда подготовка за манипулации на вота, провеждаща се в хотела на Димитров в Етрополе. Там представители на протестиращите се обучавали как да си осигурят повече гласове на изборите.

Материалът е заснет на 2 април.

Водещият на семинара обявява, че всички заедно трябва да осигурят около 30 хил. застъпници. "Няма човек, който да не може да закара 10 човека да гласуват - дали ще ги черпи, дали ще ги пои, дали други работи", казва той.

Участник, пожелал анонимност, разказа пред Нова, че "под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ", въпреки че се представят за опозиция под името "Орлов мост".

"Всеки от нас ще има ресурс, с който да черпи гласоподавателите, ще разполага и с достатъчно гориво да обикаля района, за да може да подсигури повече гласове", пояснява участникът.

В почивката на семинара са заснети и самият Емил Димитров, както и неформалният лидер на феновете на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. На провело се по-късно събиране за "наздраве" се появява още едно лице - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От ГЕРБ обясниха, че не водят преговори с представители на протестиращите и не финансират действията им.

"След оставката на правителството започна мобилизацията на статуквото и техния обслужващ персонал", каза лидерът на движение "Орлов мост" Янаки Ганчев на пресконференция.

Ганчев и допълни, че "Орлов мост" са водили преговори за общо явяване на изборите с две партии, но са видели колко е "мръсна" кухнята и са се отказали. Затова обмислят идеята да създадат нова, "чиста" политическа сила "Орлов мост". "Знам, че бяхме против партиите, но против партиите на статуквото", подчерта лидерът на движението и добави, че се прави "много нагъл" опит да се открадне "Орлов мост", който е символ на смяната на Бойко Борисов и да бъде направена патерица на ГЕРБ.

От гражданската формация се заканиха, че ще изпратят делегация в Брюксел, "за да поискаме помощ за страната и да връчим петиция - ако не бъдем приети, смятаме да открием палатков лагер пред Европарламента и от утре започваме да събираме чрез дарения по сметка необходимите средства за това".


















Канал 3

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване