04/08/13 13:50
(http://www.klassa.bg/)

Отчитат огромен интерес към военната професия

Огромен интерес към военната професия отчитат и тази година.
Конкурс за кадрови войници се провежда днес във военните формирования в Карлово, Стара Загора и Хасково. На финалния етап за едно работно място се борят четирима души.
Красимир Георгиев е на 20 години. По професия е икономист – информатик. В момент учи задочно в Пловдивския университет. Иска да стане кадрови войник заради тежката икономическа обстановка, в която се намира страната ни.
„Няма работа, няма реализация и така, ако успея, ще имам сигурна заплата. Казват, че в някои случаи има доста работа, като обучения, друг път има доста свободно време, което също е добре”, каза пред Нова телевизия Красимир Георгиев.
До последния етап от конкурса за кадрови войници в Хасково са допуснати близо 300 души, които се борят за 75 места. Младите хора определят професията като една от най-перспективните в момента.
Армията има нужда от още кадрови войници, но финансовият ресурс, с който разполага държава, не е достатъчен.
Новоприетите кадрови войници ще стартират със заплата от 600 лева. Те ще бъдат назначени на трудови договори до две седмици.

www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване