04/08/13 07:33
(http://www.klassa.bg/)

Протест за свободата на словото успоредно с нов разпит на Борис Митов

Протест за свобода на словото ще се проведе повреме на повторния разпит на журналиста Борис Митов, насрочен за 9:00 часа днес. Инициативата е организирана във Фейсбук и ще бъде пред сградата Съдебната палата.

Журналистът Борис Митов от Mediapool публикува разсекретени от съда документи, но го грози обвинение. В петък той вече беше разпитан заради своя статия, в която според обвинителите се разгласява информация, съставляваща държавна тайна.

По време на разпита в петък прокурорът е настоял Митов да разкрие източниците си, което противоречи на журналистическата етика и на Европейската конвенция за правата на човека.

„Прокуратуряата с това си действие казван а всички нас, журналистите, че ние трябва много да внимаваме с какви документи боравиме, какво пишеме. Това е една намеса в свободата на словото по директен начин, тъю каго се иска самоличността на информатора,” коментира тогава журналистът пред bTV.













bTV


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване