04/09/13 15:43
(http://www.klassa.bg/)

ЕК започва одита на българската енергетика

Европейската комисия потвърди официално във вторник, че ще започне проверка на българския енергиен сектор. Евроодитът ще стартира следващата седмица и ще се ръководи от представители на Генерална дирекция "Енергетика" на ЕК, съобщиха от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.
Експертите ще прегледат законодателната рамка и структурните компоненти на българския енергиен сектор, като целта е да бъдат идентифицирани най-важните проблеми в сектора. В хода на проверката експертите на ЕК ще проведат двустранни срещи с екипите на МИЕТ, ДКЕВР и мениджъри на големи дружества от енергийния сектор. Самата проверка ще се фокусира върху следните ключовите теми за правомощията и независимостта на националния регулатор, БЕХ и ролята му на българския енергиен пазар, структурата и дейността на националния електроенергиен пазар, структурата и дейността на националния газов пазар, като се има предвид диверсификацията и спецификите на производството на газ, както и на механизмите на ценообразуване в енергетиката.
Проверката беше договорена по време на посещението на министър-председателя Марин Райков, вицепремиера Екатерина Захариева и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев в Брюксел.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване