04/09/13 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Предлагат споразумение за признаване на резултата от изборите

Избирателните власти във Венецуела предложиха на кандидатите за президентските избори в неделя да се ангажират да приемат резултата от вота.

Очаква се изборите да се сведат до битка между изпълняващия длъжността президент, посочен от покойния вече Уго Чавес, Николас Мадуро и лидера на опозицията Енрике Каприлес.
Председателката на Националния избрателен съвет Тибисей Лусена обяви, че това споразумение ще бъде предложено днес "на всички предизборни щабове", така че кандидатите да могат да го подпишат и гарантират признаване на изборните резултати". Изборите бяха свикани след смъртта на държавния глава Уго Чавес, който почина от рак на 5 март, след 14 години начело на страната.

Самият Мадуро предложи по-рано същото споразумение, като обвини опозицията, че смята да оспорва неговата изборна победа. "готов съм да подпиша документ за мир, за да гарантирам мира във Венецуела", зяави той на предизборен митинг. "Ако буржоазията спечели изборите, ще го призная. Но те трябва да са готови да признаят победата на народа на Чавес на 14 април", добави той. Каприлес е неуспелият кандидат, който загуби изборите от Чавес през октомври с разлика от 11%.


















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване