04/09/13 13:46
(http://www.klassa.bg/)

Пхенян предупреди чужденците в Южна Корея да се готвят за евакуация

Северна Корея отправи във вторник предупреждение към всички чужденци в Южна Корея да се готвят за евакуация в случай на война, предаде Би Би Си, като цитира декларация на Азиатско-Тихоокеанския мирен комитет в Пхенян. „Ситуацията на Корейския полуостров върви към термоядрена вйна. В случай на вйна не искаме чужденците, живеещи в Южна Корея, да пострадат. Затова призоваваме всички чуждестранни организации, компании и туристи да подготвят мерки за евакуация“, се изтъква в декларацията. Според Би Би Си чуждите посолства в Сеул няма намерение да евакуират служителите си.
Тя бе разпространена в същия ден, когато спря работа промишленият комплекс на двете Кореи в Кесон. 53-те хиляди севернокорейци не отидоха на работа, а Сеул обяви, че оттук нататък никой няма да инвестира на територията на Северна Корея. Също във вторник Япония обяви, че е разположила антиракетни комплекси „Пейтриът“ на три места в Токио – около военното министерство (на снимката) и в две военни бази. Въпреки заплахите на Пхенян срещу Сеул, Токио и Вашингтон в Япония не смятат за вероятно територията да бъде ударена от Северна Корея. Но е възможно над страната да бъде изстреляна ракета към цели в Тихия океан. В края на миналата седмица Япония изпрати 2 военни кораба в Японско море със заповед да свалят всяка ракета, изстреляна от Северна Корея към японските острови.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване