04/09/13 16:01
(http://www.hsnovini.com/)

Уролози: При проблем с простата потърсете лекар – не се самолекувайте

Беседата водеше хасковският уролог д-р Иван Вълканов

Заболяванията на простата и методите на лечение разясни урологът д-р Иван Вълканов на провелата се днес информационна среща с граждани. Тя е част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“. Нейни инициатори са Българското урологично дружество, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Българският червен кръст.

Нарастването на обема на простатната жлеза с напредване на възрастта е често състояние. Заболяването се отразява на качеството на живот на около една трета от мъжете над 50 години, като броят им нараства значително с годините.

Оплакванията на пациентите са свързани с често уриниране, болка, дразнене и др., което влошава качеството на живот. Не лекуването им може да доведе до усложнения като възпаления, кръв в урината, камъни в пикочния мехур и тежко увреждане на бъбречните функции. Съветът на специалистите  е хората да потърсят лекар, а не да се самолекуват включително и с широко рекламираните медикаменти.

Срещата се проведе в залата на ДНА

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване