04/11/13 16:50
(http://www.hsnovini.com/)

При зрелищна акция полицаи задържаха телефонен измамник от Хасково

Близо 2 часа задържаният лежа на земята, заради следствени действия

Телефонен измамник бе задържан при зрелищна акция на полицията в центъра на Хасково днес по обяд. Той се опитал да измами с 2 500 лева 80-годишният Иван Русев от областния град.  Мъжът с инициали И.С.  бе задържан от хасковските криминалисти около 12 часа пред паметника на Незнайния войн при специализирана акция, след като възрастния мъж е предал плика с парите.

До задържането се стигнало след получен сигнал от криминалисти от Кърджали, че днес на територията на Хасково ще бъде осъществена измама с 80-годишния мъж. “След този сигнал е сформирана оперативна група, която в момент на предаване на парите е задържала 40-годишния измамник”, информира говорителят на Областна дирекция на МВР-Хасково Нина Николова.

Задържаният е с наложена 24-часова мярка за неотклонение по образуваното до съдебно производство.  40-годишният хасковлия е познат на органите на реда с редица прояви. През годините е задържан за кражба, за нанасяне на средна телесна повреда. Арестуван е и за оказване на съпротива на държавен орган, уточниха от полицията.

Задържаният 40-годишен хасковлия се опита да измами възрастен мъж с 2 500 лева

Измамникът се представил по телефона за доктор от Америка, който лекувал тежко болния внук на Иван Русев, разказа пред журналисти потърпевшия. Измамникът съобщил тежка диагноза – свински грип и поискал пари от стареца – колкото може да събере. Иван имал скътани 2 500 лева в дома си, които занесъл на уреченото място.

Уговорката била възрастния мъж да предаде парите на братът на доктора, който живеел в Хасково. Срещата била на площад „Свобода”. Така Иван не разбрал, че станал жертва на измама. Случайни свидетели на ареста станаха десетки хасковлии. Близо 2 часа задържаният лежа на земята, заради следствените действия. Районът бе отцепен от полицията.

“При всяко съмнително обаждане, преди да осъществят каквато и да е сделка, гражданите трябва да се свържат със своите близки. Преди срещата с телефонния измамник да подадат сигнал на телефон 112 или на районния полицейски инспектор”, съветват от полицията.

80-годишният Иван Русев повярвал, че внукът му от Америка е тежко болен

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване