04/11/13 16:54
(http://www.hsnovini.com/)

Профилактични безплатни очни прегледи в Хасково от понеделник

В рамките на седмица хасковската многопрофилна болница организира безплатни профилактични очни прегледи за граждани. Инициативата ще стартира от идния понеделник.

Прегледите ще се проведат от 15 до 19 април от 11:00 до 13:00 часа в Медицинския център в областната болница. Ще се следи главно за глаокома и диабетна ретинопатия.

По време на кампанията ще се преглеждат и хора, които не са здравноосигурени, както и деца. Желаещите да си направят безплатни очни прегледи могат да си запазят предварително час. Ако бъдат открити тежки случаи ще бъдат пренасочени към Очно отделение на болницата. Приети за лечение са 10 пациента. Последният от тях е приет по спешност снощи. Невръстният пациент е на година и половина. По невнимание изгаря роговицата на окото си на запалената цигара на нищо не подозиращия му баща. Момченцето е от село Криво Поле, а докторите дават големи надежди за пълното му възстановяване.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

 

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване