04/12/13 16:41
(http://www.hsnovini.com/)

В Димитровград изграждат ботаническа градина по проект

Ботаническа градина ще бъде изградена по проект в Димитровград. Тя ще се намира в двора на Дневния център за възрастни с увреждания.

По проект ботаническата градина ще заема площ от 900 квадратни метра, а прилежащата към нея терен от 1 920 квадратни метра ще бъде облагороден. Стойността на разработката е 10 000 лв.  Тя бе спечелена от Общината, след участие в националния конкурс на Предприятието за управление на дейностите по оказване на околната среда с мото “Обичам природата – и аз участвам”.

Очаква се в края на месец април да бъде подписан договора за финансиране. За тогава са предвидени и дейностите по изграждането на ботаническата градина. Засега е предвидено в градината да се засадят редки дървета и храсти, както и различни видове подправки. Ще бъдат обособени алеи и цветарници, пейки, както и други места за почивка. Изграждането на градината трябва да приключи до края на октомври т.г., информират от общинска администрация.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване