04/12/13 05:15
(http://www.klassa.bg/)

Обвинения за търговия с борсова информация в САЩ

Член на ръководството на одиторската компанията "Кей Пи Ем Джи" /KPMG/ в Съединените щати и негов голф партньор бяха официално обвинени в четвъртък в търговия с вътрешна информация от Американската комисия по ценните книжа и борсите и прокурор в Калифорния.
Повдигнатите обвинения могат да доведат до пет години затвор и 250 хиляди долара глоба, съобщи прокуратурата.
Одиторът Скот Лондон /Scott London/ "се е ползвал с най-високото доверие на компании, чиито ценни книжа са търгувани на борсата. Той го е предал подло срещу торба, пълна с пари в брой и /часовник/ Ролекс", обобщава Джордж Канелос, служител на надзорния орган на борсата, цитиран в друга декларация.
Лондон е на 50 години, живее в Калифорния и работи от 30 години за "Кей Пи Ем Джи", където ръководи повече от 500 души в момента на извършените нарушения на закона.
Между октомври 2010 г. и март 2012 г. той дава поверителна информация за предстоящи събития /резултати, проекти за сливане/ на пет корпоративни клиента. "Купувачът" е Брайън Шоу, бижутер, с когото Лондон се е срещнал няколко години преди това в клуба. Двамата са станали близки приятели и голф партньори, уточнява съобщението на борсовия надзор. За благодарност Шоу му дава 50 хиляди долара в брой,, часовник Ролекс, оценен на 12 хиляди долара и няколко скъпи бижута за подарък на жена му . Шоу е плащал редовно вечерите и посещения на концерти на двете приятелски семейства.
KPMG обяви по-рано тази седмица, че партньор с лиценз в Лос Анджелис, е предоставял поверителна информация на трети лица и съответно прекратява услугите си за две компании - Хербалайф /хранителни добавки/ и Skechers /производител на обувки/.
Освен за тези две компании Лондон споделя с Шоу и информации за Deckers Outdoor Corporation, собственик на марката UGG, както и на наемателя на строителна техника RSC Holdings и банката Pacific Capital Bank преди изкупуването й, обвинява комисията за банков надзор.

















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване