04/12/13 09:18
(http://www.klassa.bg/)

Полицаи продали стотици шофьорски книжки

В Москва бе разбита мрежа от полицаи, които продали стотици шофьорски книжки на хора, които не са минали шофьорски курсове, съобщи руското вътрешно министерство, цитирано от Франс прес.

Тези полицаи "са издавали шофьорски книжки срещу парична сума, без да са били изкарани шофьорски курсове или изпити", се казва в изявление на ведомството.

Мрежата била създадена през 2012 г. Тя набирала клиентите си в интернет и открито предлагала "платена помощ за получаване на шофьорска книжка".

Били са издавани и фалшиви медицински удостоверения, в които се твърди че клиентите са физически и психически годни да управляват моторно превозно средство.

В полицейската група имало 20 души, които са продали стотици шофьорски книжки. Започнало е наказателно производство за злоупотреба със служебно положение срещу четирима полицаи и трима техни цивилни съучастници.

Русия се сави с опасните си пътища и шофьори. През 2012 г. при пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 27 991 души, а близо 259 хил. души са били ранени, сочат официални данни.

Преди дни фалшива латвийска шофьорска книжка с името и снимката на руския президент Владимир Путин беше иззета от руски гражданин в Германия.

При рутинна проверка в Южна Бавария у 27-годишен мъж била открита книжката, уж издадена на руския президент от Латвийското управление за безопасно движение по пътищата.

Полицията съобщи в комюнике, че документът е "напълно фалшив".

Всяка шофьорска книжка, издадена в Латвия, се записва в официален регистър и има уникален номер...Никаква шофьорска книжка не е била издавана на руския президент", се казва в комюникето.

Това не е първият път, в който фалшиви документи с името на Путин се изземват в Европа.

През август 2012 г. румънските медии съобщиха, че фалшива молдовска шофьорска книжка с името на Путин била иззета в Кишинев от криминална групировка, произвеждаща фалшиви документи, заедно с фалшиви лични карти.















БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване