04/12/13 15:55
(http://www.hsnovini.com/)

Превишение на алармения праг за серен диоксид в Димитровград

снимка: архив

Превишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран днес в Димитровград, съобщават от РИОСВ-Хасково. В три последователни часа автоматичната измервателна станция “Раковски” – Димитровград” в града е отчела концентрации на този замърсител над 500 микрограма на кубичен метър въздух.

Регионалната екоинспекция е предприела мерки за информиране на населението,  „Гражданска защита”, Областна управа, Общинска администрация– Димитровград и РЗИ–Хасково за привеждане в действие на мерките необходими за опазване здравето на населението.

Причините за регистрираните високи стойности са емисии от ТЕЦ “Марица 3”. На дружеството е изпратено писмо и то от своя страна е  предприело мерки съгласно изискванията за намаляване на масовия поток на серен диоксид, чрез промяна в количеството и качеството на подаваното гориво.

Чувствителна група са деца, възрастни и хора с астма, сърдечно-съдови или хронични белодробни заболявания. Препоръчителни предпазни мерки, които следва да се вземат от засегнатото население са – да не напускат жилищните или работните помещения като затворят плътно прозорците на стаите, да се избягва физическа дейност на открито; занятията по физкултура в училищата да се провеждат на закрито.
РИОСВ – Хасково продължава да следи посредством системата за реално време качеството на атмосферния въздух в града.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване