04/12/13 16:10
(http://www.hsnovini.com/)

Съдебна палата отваря врати за граждани

На 16.04.2013 г., Денят на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители, в Съдебна палата – Хасково се организира провеждането на Ден на отворените врати, съвместно от Окръжен съд – Хасково, Окръжна прокуратура – Хасково, Районен съд – Хасково и Районна прокуратура – Хасково – от 13,30 до 15,30 часа. Инициативата се организира за пръв път на местна почва.

“Целта на е се популяризира работата на институциите и да повишим интереса на гражданите към познаване на правото, също така и към укрепване на доверието в работата на съдебните институции. На 16- ти април желаещите да посетят Съдебната палата освен да се запознаят с нашата работа, ще станат част и от нашия празник”, заяви за Хасково Новини председателят на Районен съд- Хасково Мария Ангелова.

В рамките на инициативата всеки желаещ ще има възможност, да се запознае отблизо със спецификата в работата на всяка от институциите, с организацията на работа на съдиите, прокурорите и съдебните служители, със съдебните процедури, с работата и функциите на съдебните служби, да посети различните служби, деловодства, регистратури и съдебни зали, както и информационния център на Окръжен съд – Хасково и Районен съд – Хасково и да се запознае с предлаганите от него услуги, да присъства на насрочените за деня съдебни заседания.

В съдебна зала № 4, ет.1, от 13,30 часа, Денят на отворените врати ще бъде открит от Административния ръководител – Председател на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова и от Административния ръководител – Председател на Районен съд – Хасково Мария Ангелова. След откриването ще се проведе публично разпределение на съдебни дела чрез използвания за целта програмен продукт.

В същата съдебна зала от 14:00 часа ще се проведе публичен съдебен наказателен процес от съдебен състав на Окръжен съд – Хасково, на който ще могат да присъстват гостите на Деня на отворените врати.

В същата съдебна зала от 14,30 часа ще се проведе дискусия по проведения съдебен процес, както и съвместен открит урок на тема „Структура на съдебната система в Република България. Структура, компетентност и организация на работата на съдилищата и прокуратурите.”. Участниците ще бъдат запознати с интернет страницата на Районен съд – Хасково и с възможностите за получаване на информация от нея. След урока ще се проведе опознавателна разходка из помещенията на Съдебна палата – Хасково.

Идеята е освен хората да се запознаят със същността на работа на служещите в съдебната система и денят на отворените врати занапред да се превърне в добра практика и традиция, коментира още Мария Ангелова.

Хасково Новини

Мария Ангелова- председател на Районен съд- Хасково

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване