04/12/13 15:37
(http://www.hsnovini.com/)

Съдът остави в ареста двамата арестувани за взломна кражба в Димитровград

Двамата заподозрени бяха доведени в съда от съдебна охрана

Най- тежката мярка за неотклонение- задържане под стража постанови Окръжен съд- Хасково за Иван Иванов от Нова Загора и Кирил Петров от Стара Загора, които бяха арестувани в сряда по обвинение за извършен взломен грабеж в дома на 44- годишна димитровградчанка.

Двамата мъже бяха задържани, по подозрение че в сряда са извършили влизане с взлом в апартамента на 44- годишната димитровградчанка Светлана Георгиева, живуща на  улица „Патриарх Евтимий”. В момента на кражбата жената се прибира у дома и заварва двама мъже на местопрестъплението. В този момент те я изблъскват и й нанасят удар по лицето, след което бягат с вече приготвените за изнасяне предмети. След като потърпевшата съобщава в полицията е сформирана оперативна група, която в хода на работата спира такси, в което са били и двамата заподозрени. При претърсване, в багажника на автомобила са били открити инструменти за премахване на заключващи устройства. Полицейските служители са открили и иззели и откраднатите от апартамента вещи.

Днес пред съдия Жулиета Серафимова прокурора Павел Жеков поиска най- тежката мярка за неотклонение, задържане под стража. Според него двамата могат да се укрият и да извършат ново престъпление. Павел Жеков заяви и че трябва да се вземе предвид, че заподозрените са осъждани и престъплението е извършено в условия на опасен рецидив. От своя страна защитникът адвокат Георги Христов заяви, че единственото доказателство е разпознаването от пострадалата, а тримата са се били виждали и преди кражбата. Според него дългото съдебно досие на Иванов и Петров не е доказателство, че те са извършители. Адвокат Христов поиска по- лека мярка и защото Кирил страдал от редица заболявания и трябвало да продължи с лечението си, а Иван бил наркозависим и изпадал в криза, ако не си вземе медикаментите. Самите задържани също поискаха домашен арест. Задържаните заявиха също, че досъдебното производство е било водено против техните права, като разпитите са били провеждани при липса на адвокат. В крайна сметка съдия Серафимова се съобрази с искането на прокуратурата и определи за Иван Иванов и Кирил Петров задържане под стража. Решението може да се обжалва в 3- дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване