04/13/13 12:03
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха мъж след преследване на бул. "Сливница"

Столични полицаи задържаха след преследване криминално регистриран мъж, съобщиха от МВР.

Екип на автопатрул от Девето РУП-СДВР малко педи 18 ч. вчера дал знак за спиране на бял автомобил "БМВ", софийска регистрация. Поводът - малко по-рано колата минала на червено на кръстовището в района на метростанция "Обеля". Шофьорът не спрял и се насочил по бул."П. Владигеров" към метростанция "Сливница". Карал с висока скорост в насрещното платно и реално застрашавал движението в тази посока. Автопатрулът го последвал, като на сигнала за създалата се ситуация се озовали и други два екипа от РУП.
На кръстовището на бул. "П. Владигеров" и бул. "Сливница" в района на метростанцията "БМВ"-то е спряно. С излизането от колата шофьорът нападнал един от полицаите от патрула и му нанесъл удари по главата. Намесил се колегата му, като през цялото време шофьорът-нарушител засипвал полицаите с нецензурни изрази и заплахи и се опитвал да ги удря и рита докато белезниците се затворили около ръцете му. Униформата на единия служител е повредена и е скъсан пагонът му. На мястото е извършен оглед. Установен е водачът - А.В./30г./, от София, с адрес в ж.к. "Люлин", регистриран за нанасяне на тежка телесна повреда. Изяснено е, че автомобилът е собственост на съпругата му. Разследващ полицай Девето РУП е изготвил постановления за назначаване на съдебно - медицински експертизи на двамата полицаи. От тях става ясно, че единият служител е със следи от травми по главата, вторият – с контузии по едната ръка и коляно, и с отоци по тялото. По случая е образувано досъдебно производство. А.В. е задържан за 24 часа. Предстои доклад на материалите в Районна прокуратура – София.
При първоначалното разследване на случая е изяснено, че по-рано вчера, към 15 часа същият автомобил, със същия водач били спрени за проверка в жк Люлин -10 на ул." Орион". Установено е, че водачът управлява "БМВ"-то без книжка, която му е отнета през 2011г. Съставен му е акт, автомобилът е спрян от движение за 15 дни. Веднага след случката А.В. се е качил в колата и демонстративно потеглил с мръсна газ и въртене на гуми пред патрула. Тогава полицаите не го последвали, за да се избегне пътен инцидент, но докладвали за случилото се.

















МВР

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване