04/13/13 18:02
(http://www.klassa.bg/)

„Надиграй ме” се завръща в ефира на БНТ

След три поредни сезона най-успешното танцово фолклорно състезание „Надиграй ме” се завръща в ефира на БНТ2 и БНТ Свят със специално издание тази неделя от 20:45ч.!
В рамките на 8 поредни броя в шоуто ще се състезават деца любители от самодейни танцови състави и ансамбли на възраст от 9 до 12 години. Всеки състезаващ се отбор ще се състои от 12 души – 6 момичета и 6 момчета. В три кръга състезателите ще представят хоро по избор от региона с продължителност 2 минути под музикалния съпровод на оркестър „Дива река”, както и танц на хореографа на състава. В последния трети кръг всеки отбор ще излъчи по една двойка, която ще се надиграва на „Ръченица”.
Изпълненията на отборите ще се оценяват от четиричленно жури, по критериите: стил и характер на хората, синхрон и правилно изпълнение, артистичност и атрактивност при изпълнение, хореография и композиция. Оценките на журито ще са по десетобалната система, но освен него за своя любим отбор ще могат да гласуват и зрителите на БНТ чрез изпращането на SMS-и. Техните гласове ще се прибавят към оценките на журито и така ще се формира крайният резултат в проценти.
В надиграването тази неделя ще се включат отборите от детски юношески танцов ансамбъл „Зорница” и „Emotion dancing school” от град София.
Водещи на „Надиграй ме” за деца ще бъдат художествения ръководител и хореограф на ансамбъл „Чинари” - Асен Павлов и Мария Кемал -петокласничката от Националното танцово училище в София. От 1-ви до 4-ти клас тя е играла в танцовия състав „Росна китка”.
Голямата награда на фолклорното състезание „Надиграй ме” за деца –почивка в курортен комплекс Албена е подсигурена от „Международна фестивална програма – „Приятели на България“.Организатор на провежданите в Албена дни на таланта и Национален фолклорен фестивал „Приятели на България” – 17 – 24 юни 2013г.
Гледайте „Надиграй ме” за деца всяка неделя от 20:45ч.
по БНТ2 и БНТ Свят!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване