04/14/13 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Богатството на управляващите не впечатлява 70% от французите


Седем от всеки 10 анкетирани французи отговарят, че са безразлични към това да знаят колко богат е даден министър или депутат. Това сочи проучване, поръчано от „Журнал дьо диманш“ в навечерието на очакваното в понеделник публикуване на състоянието на управляващите във Франция, предаде АФП. В същото време шест от 10 души смятат, че такава прозрачност е необходима. Проучването сочи, че 71% от привържениците на Социалистическата партия и на Левия фронт настояват за такова публикуване, докато 51% от десния Съюз за народно движение са против.
Правителството на Жан-Марк Ейро обеща до 15 април да обяви състоянието на всеки министър, а президентът Франсоа Оланд анонсира закон , който ще задължава управляващите да декларират богатството си.
За това допринесе огромният скандал с бившия бюджетен министър Джером Каюзак, обвинен в данъчна измама, както и разкритията за офшорните авоари на бившия ковчежник на Оланд Жан-Жак Ожие. Досега министрите и депутатите във Франция не бяха задължени да декларират богатството си, а трябваше само да спазват да не влизат в конфликт на интереси.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване