04/14/13 12:44
(http://www.klassa.bg/)

Новият процес срещу Мубарак продължи само секунди

Повторният процес срещу бившия египетски президент Хосни Мубарак продължи в събота само няколко секунди, предаде АФП. Подсъдимият бе докаран с хеликоптер в съдебната зала на носилка от затворническата болница , за да чуе, че съдията, които откри процеса, веднага си направи самоотвод и върна делото обратно в Апелационния съд. Сега тази инстанция трябва да назначи нова дата.
Мубарак бе обвинен за убийството на демонстранти през януари 2011 г. в Кайро, заедно с бившия министър на вътрешните работи Хабиб ал Адли и още 6 служители. Синовете му Гамал и Аля пък чакат ново разглеждане на делото за корупция.
Мубарак и Ал Адли бяха осъдени на доживотен затвор през лятото на 2012 г. , но не за убийство, а за това, че не са могли да предотвратят смъртта на мирни хора по време на масовите протести през 2011 г. Присъдата предизвика недоволство сред египтяните, защото Мубарак и останалите не бяха признати за убийци. Осъдените обжалваха присъдата и Касационният съд насрочи нов процес.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване