04/14/13 14:36
(http://www.klassa.bg/)

Партията „Алтернатива за Германия“ поиска премахването на еврото

На учредителна конференция в неделя в Берлин бе официално създадена новата политическа партия „Алтернатива за Германия“, предаде „Дойче веле“. Тя иска „контролирано премахване“ на еврото – или чрез завръщането към дойче марката, или чрез създаване на валута за по-тесен кръг еврочленки. Партията поражда опасения сред политическата върхушка, че ще насади антиевропейски чувства в Германия, тъй като настоява за възвръщане на суверенитет от ЕС за страните членки. Освен това иска и референдуми по швейцарски модел на федерално равнище.
Основана от икономисти и професори, „Алтернатива за Германия“ твърди, че вече е получила 7000 молби за членство. Съоснователят и говорител на партията Бернд Луке (на снимката) заяви пред „Билд“, че „двуцифрен резултат на парламентарните избори през септември е реалистичен“. Той отхвърли идеята за коалиция с други партии с думите, че „нашият партньор също трябва да иска премахването на еврото“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване