04/15/13 14:46
(http://www.hsnovini.com/)

Тракийци отбелязаха рождението на Елисавета Багряна

120 години от рождението на българската поетеса Елисавета Багряна бяха отбелязани днес от Тракийското дружество в Хасково.

Организатор на отбелязването на годишнината от рождението на Елисавета Багряна бе читалище “Тракия”, към местното тракийско дружество. По този начин бе белязана и първата инициатива на клуба по “Художествено слово” към дружеството. Елисавета Багряна е българска поетеса, автор на детски книги и преводач. Родена е на 16 април 1893 г. В кариерата си издава 30 стихосбирки, първата от които „Вечната и святата” от 1927 г.  ”

“Основното, което трябва да знаем за нея е, че това е първата поетеса, която говори за жената от името на самата жена” заяви ръководителя на клуба по художествено слово към тракийското дружество Гинка Канева.

Освен основните моменти от творческия и личен живот на авторката, присъстващите чуха и изпълнения с музикален съпровод рецитал с някои от най-  известните й произведения сред които „Видение”, „Стихии”, „Вик”, „Не те измести никой”, „Моята песен”, „Витоша” и други.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване