04/16/13 15:25
(http://www.klassa.bg/)

9 министри във френския кабинет декларираха, че са милионери

От публикуваните декларации за имущественото състояние на френското правителство се оказа, че 9 министри от 38-членния кабинет (37 плюс премиера Жан-Марк Ейро) са милионери, съобщи „Франс соар”. Това са Лоран Фабиюс (на снимката), Мишел Делоне, премиерът Жан-Марк Ейро, Мишел Сапен, Маризол Турен, Викторен Люрел, Валери Фурнерон, Жорж По-Ланжевен и Арно Монтебур.
Най-богат е външният министър и бивш премиер Лоран Фабиюс с 6,07 милиона евро, от които недвижими имоти за 3 милиона. Г-жа Делоне обяви състояние от 5, 4 милиона евро, от които 80 на сто недвижими имоти, наследени в голяма част. Премиерът Ейро има чисто състояние от 1, 15 милиона. Извън недвижимите имоти е декларирал и Volkswagen комби, закупен през 1988 г. на стойност 1000 евро. Моинистърът на труда Мишел Сапен разполага с 2, 15 милиона евро, а вътрешният министър Манюел Валс има на сметка само 108 евро. Социалният министър Маризол Турен обаче е декларирала 1, 4 милиона.
Президентът Франсоа Оланд, който след скандала „Каюзак” подхвана кампанията за огласяване на богатството на кабинета, не е декларирал състоянието си, но това вече бе направено през май 2012 г. при поемането на поста. Той притежава 1, 17 милиона евро. Моинистърът на бюѝюджета Жером Каюзак вече е разследван за укриване на доходи, след като призна в крайна сметка, че е скрил в швейцарска банка 600 000 евро.
Някои декларации впечатляват с нищожните обекти. Така правосъдният министър Кристиан Тобира освен недвижими имоти в Гвиана е обявил и три велосипеда, единият от които е за 200 евро. А министърът на културата Орели Филипети се е похвалила освен с апартамента си от 70 кв. м в Париж и с тениска с лика на Дейвид Бекъм.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване