04/16/13 12:57
(http://www.klassa.bg/)

Би Би Си пуска записания със скрита камера филм от Северна Корея

Би Би Си реши да излъчи в предаването „Панорама“ документалния филм за Северна Корея, записан със скрита камера, независимо от възраженията срещу това, съобщиха от британската радиотелевизионна корпорация. Срещу излъчването се обявиха студенти от Лондонското училище по икономика, които прекараха в КНДР 8 дни заедно с трима журналисти от Би Би Си. Скандалът избухна затова, че студентите и ръководителите им не са знаели, че журналистите записват със скрита камера, което ги е поставило в опасност да бъдат арестувани.
Генералният секретар на студентския профсъюз от реномирането учебно заведение Алекс Питърс-Дей обвини Би Би Си, че е е използвала младежите като жив щит. Шефът на новините в корпорацията обаче защити идеята, като каза, че рискът е бил обсъждан на много високо ниво. Било преценено, че в най-лошия случай групата е щяла да бъде депортирана, но ползите за обществеността да бъде информирана за това какво се случва в Северна Корея оправдавали всичко.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване